חי על הגבול ||| רפי נוי

רק בן שלוש שנים וחצי היה וכבר התחיל רפי להילחם. מכאן הם צעדו יחד, הוא והמלחמות, הן לא עזבו אותו והוא היה בתוכן לאורך חייו, חי על הגבול, מצוי כמעט בכל זמן נתון במאבקים ובקונפליקטים. לפעמים כנגד אויב חמוש שהגיע מעבר לגבול, ולפעמים כנגד עוולות, גישות שמרניות, תפיסות עולם קצרות רואִי וקיבעון מחשבתי, שאינם לרוחו. במצבים  כאלה נהג תמיד ללא פחד וללא חשש מהשלכות מעשיו על חייו או על עתידו. חי בהתיישבות קבע על הגבול הפיזי והמטפורי.
רפי אינו מניח לעובדות לקלקל את הסיפור ומשתמש בהן כדי לתאר – בהומור ובכאב – את המצבים והסיטואציות אליהן נקלע במסע חייו, כפי שראה אותם ברגע התרחשותם וכפי שהוא זוכר אותם היום. תוך התעלמות מקשיים, אין קיר שחוסם את דרכו והוא אינו מנסה לעבור דרכו, ולפעמים גם מצליח.

 רפי משרטט את המפגשים שלו עם אנשים, מצבים, קשיים, סכנות ומאבקים, מזווית ראייתו  הסובייקטיבית ולפי השקפת עולמו, בחוצפה ובבהירות.

סיפורו של רפי נוי שזור גם בסיפורה של מדינת ישראל. דרך השתתפות פעילה במלחמות ישראל ומפגשים עם עשרות דמויות בולטות יותר או פחות (ביניהן לוי אשכול, משה דיין, יצחק רבין, אריק שרון, איציק מרדכי, מוטל מקיבוץ דן – הנהג של ה-ג' 62, מפקדים בכירים ופוליטיקאים, חקלאים ואנשי מעש) הוא מכניס אותנו לעולמו של ישראלי בן קיבוץ, תא"ל במיל' שמגיל צעיר משלב מלחמה ואהבה, צחוק ורצינות, הומור וכאב, ובעיקר אופטימיות אינסופית.

348 עמודים בכריכה רכה

איפה ניתן להשיג: בחנויות הספרים, בהזמנה מחנויות מקוונות, או ישירות מהוצאת סער, בטלפון 03-5445292 או במייל: saarhanoch@walla.com